achtergrondafbeelding

Autozoeker

Seat Tarraco

Eind 2018 presenteerde SEAT de Tarraco, de derde en voorlopig laatste nieuwe SUV in het modellenaanbod van het merk. De forse SUV biedt plaats aan vijf of zeven personen en heeft binnen het SEAT-modellenaanbod geen directe voorgangers. Eventueel kan de op leeftijd rakende Alhambra als zodanig worden gezien. De auto deelt zijn platform met de ongeveer even grote Skoda Kodiaq en de iets kleinere Volkswagen Tiguan (Allspace). Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Eind 2018 presenteerde SEAT de Tarraco, de derde en voorlopig laatste nieuwe SUV in het modellenaanbod van het merk. De forse SUV biedt plaats aan vijf of zeven personen en heeft binnen het SEAT-modellenaanbod geen directe voorgangers. Eventueel kan de op leeftijd rakende Alhambra als zodanig worden gezien. De auto deelt zijn platform met de ongeveer even grote Skoda Kodiaq en de iets kleinere Volkswagen Tiguan (Allspace).

Vlaggenschip
De Tarraco is dus het grootste model in het modellenaanbod van het merk en is ook in andere opzichten het nieuwe vlaggenschip van SEAT. Op gebied van comfort en technologie heeft de auto net wat meer te bieden dan de andere SEAT-modellen en ook presenteert de Tarraco de aangescherpte designtaal van het merk.

Namenwedstrijd
Zoals gebruikelijk sinds 1982 is ook de Tarraco vernoemd naar een plaats in Spanje. Anders dan bij voorgaande modellen werd de typenaam deze keer voor het eerst bepaald door middel van een westrijd, waarbij iedereen kon stemmen op de beste typenaam. De naam Tarraco kreeg dus de meeste stemmen. Dat is de Latijnse naam voor de stad Tarragona, een belangrijke stad in de tijd van het Romeinse Rijk.