achtergrondafbeelding

Autozoeker

Renault Koleos

In 2007 presenteerde Renault de Koleos. Na de offroadgeoriënteerde Scénic SX4 en de Kangoo 4x4 was de Koleos het eerste echte SUV-model van het merk. De Koleos was ontwikkeld en werd geproduceerd door Renault Samsung Motors, de Koreaanse afdeling van het merk. In Korea werd de Koleos verkocht als (Renault) Samsung QM5. De Koleos deelde zijn platform met meerdere Nissan-modellen, waaronder de vergelijkbare Qashqai. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

In 2007 presenteerde Renault de Koleos. Na de offroadgeoriënteerde Scénic SX4 en de Kangoo 4x4 was de Koleos het eerste echte SUV-model van het merk. De Koleos was ontwikkeld en werd geproduceerd door Renault Samsung Motors, de Koreaanse afdeling van het merk. In Korea werd de Koleos verkocht als (Renault) Samsung QM5. De Koleos deelde zijn platform met meerdere Nissan-modellen, waaronder de vergelijkbare Qashqai.

Tegenvaller
De Koleos wist niet te voldoen aan de verwachtingen van de Europese consument. In 2015 werd de auto vroegtijdig van de Europese markt gehaald, maar al in 2010 waren de verkopen in Groot-Brittannië gestopt wegens flink tegenvallende verkopen. Wereldwijd hield de auto het na een facelift nog tot 2017 vol.

Schone lei
Ondertussen verscheen in 2016 de tweede generatie en logischerwijs pakte men het daarmee anders aan. De Koleos is nu een volledig Europese ontwikkeling en afgezien van wederom een basis van Nissan-techniek begon men nu weer met een leeg vel papier. Zowel kwalitatief als qua design staat er nu een keurige SUV die volledig voldoet aan de eisen van de Europese consument.