achtergrondafbeelding

Autozoeker

Renault Kadjar

De in 2015 geïntroduceerde Renault Kadjar deelt zijn techniek met de Nissan Qashqai en heeft geen directe voorganger. Binnen het modellenaanbod van Renault vult de auto het gat tussen de kleinere Captur en de grotere Koleos. Ook zou de auto gezien kunnen worden als het SUV-alternatief voor de grotere MPV-modellen van het merk. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De in 2015 geïntroduceerde Renault Kadjar deelt zijn techniek met de Nissan Qashqai en heeft geen directe voorganger. Binnen het modellenaanbod van Renault vult de auto het gat tussen de kleinere Captur en de grotere Koleos. Ook zou de auto gezien kunnen worden als het SUV-alternatief voor de grotere MPV-modellen van het merk.

Kadjar of Kadjar?
De naam Kadjar is volgens de officiële toelichting een samenvoeging van ‘quad’ voor de vierwielaandrijving en van de Franse woorden voor behendigheid. Een ander verhaal dat hardnekking de ronde doet is dat de naam rechtstreeks verwijst naar de Qayars, in het Frans letterlijk de Kadjars geheten. Iraanse koning Mozaffar ad-Din Shah Qajar zou in 1900 twee Renaults uit België hebben meegenomen naar zijn land, waarmee dat de eerste twee auto’s ooit in Iran waren.

Facelift
In 2018 onderging de Kadjar een subtiele tussentijdse facelift, waarbij uiterlijk, uitrusting en materialen up-to-date werden gebracht. Het grootste nieuws zijn de motoren, want het volledige motorenaanbod is bij de facelift vernieuwd.