achtergrondafbeelding

Autozoeker

Renault Grand scenic

De Renault Scénic zag in 1996 het levenslicht en was bij introductie de eerste (relatief) compacte MPV op de Europese markt. Aanvankelijk heette het model nog Mégane Scénic en het model werd dan ook gepresenteerd als het ruimeren alternatief voor de Mégane. Zowel uiterlijk als qua onderhuidse techniek leunde de Scénic ook sterk op dat model. Bij de tussentijdse facelift in 1999 kwam tussenvoegsel Mégane in de typenaam te vervallen. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De Renault Scénic zag in 1996 het levenslicht en was bij introductie de eerste (relatief) compacte MPV op de Europese markt. Aanvankelijk heette het model nog Mégane Scénic en het model werd dan ook gepresenteerd als het ruimeren alternatief voor de Mégane. Zowel uiterlijk als qua onderhuidse techniek leunde de Scénic ook sterk op dat model. Bij de tussentijdse facelift in 1999 kwam tussenvoegsel Mégane in de typenaam te vervallen.

Familie-uitbreiding
In 2000 werd het aanbod uitgebreid met de RX4-uitvoering, een vroege crossover. Als RX4 kreeg de gezinswagen stoere aankleding, stond hij hoger op de poten en was hij ook daadwerkelijk geschikt voor gebruik in het terrein. Bij de tweede generatie uit 2003 was het tijd voor familieuitbreiding, want de Scénic was voortaan ook te bestellen als langere Grand Scénic. Als Conquest was er wederom een offroadversie, maar deze keer zat hem dat slechts in de visuele aankleding.

Hetzelfde maar toch anders
Na een derde generatie in 2009 verscheen in 2016 de huidige vierde generatie. Een ‘offroadversie’ is er deze keer niet, maar de auto is er wel weer als gewone Scénic en als grotere Grand Scénic. Nu gewone MPV’s in populariteit beginnen af te nemen heeft men de auto wat crossovertrekjes meegegeven, maar de auto blijft een MPV. Een (ander) opvallend designkenmerk aan de auto zijn de opvallend grote 20-inch wielen.