achtergrondafbeelding

Autozoeker

Renault Clio estate

De Clio-lijn volgde in 1990 de populaire Renault 5 op. De eerste generatie is nog altijd met regelmaat op de wegen te zien en het model heeft dan ook altijd hoog gestaan in de lijstjes van populairste modellen in ons land. Dat zal voor de nieuwe generatie waarschijnlijk niet anders zijn. Lees verder

Renault Clio estate uitvoeringen

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De Clio-lijn volgde in 1990 de populaire Renault 5 op. De eerste generatie is nog altijd met regelmaat op de wegen te zien en het model heeft dan ook altijd hoog gestaan in de lijstjes van populairste modellen in ons land. Dat zal voor de nieuwe generatie waarschijnlijk niet anders zijn.

Renault Sport
Al sinds de eerste generatie bemoeit ook de Renault Sport-afdeling zich met de Clio. Met een 200 pk sterke 1.6-liter viercilindermotor is de Clio R.S. al niet bepaald zwak gemotoriseerd, de Trophy-versie voegt er nog eens 20 pk aan toe. De huidige – uitgaande – Clio R.S. is er voor het eerst alleen als vijfdeurs hatchback. Voor de nieuwe generatie Clio is nog geen R.S.-uitvoering gepresenteerd.

Concurentie
Met concurrenten als de Volkswagen Polo en Ford Fiesta heeft de Clio het rijk niet bepaald alleen, maar zoals ook uit de verkoopaantallen blijkt weet de auto zich goed staande te houden. Van deze twee concurrenten is niet lang geleden een nieuw model geïntroduceerd en nu kan ook de Clio weer op volle kracht meedoen: sinds de zomer van 2019 levert Renault een gloednieuwe generatie van de populaire Fransoos. De Estate van de vorige generatie blijft nog ietsje langer in de verkooplijsten staan, maar krijgt daarna geen opvolger.