achtergrondafbeelding

Autozoeker

Opel Mokka x

In 2012 presenteerde Opel de Mokka. De auto valt tussen de later geïntroduceerde Crossland X en grotere Grandland X in. De typenaam Mokka was bij introductie goed voor enkele grappen en verwijst naar de gelijknamige koffieboon. In Noord-Amerika en China wordt de auto verkocht als Buick Encore. Een technische tweelingbroer van de auto is de Chevrolet Trax, die alleen de eerste jaren in Europa geleverd werd. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

In 2012 presenteerde Opel de Mokka. De auto valt tussen de later geïntroduceerde Crossland X en grotere Grandland X in. De typenaam Mokka was bij introductie goed voor enkele grappen en verwijst naar de gelijknamige koffieboon. In Noord-Amerika en China wordt de auto verkocht als Buick Encore. Een technische tweelingbroer van de auto is de Chevrolet Trax, die alleen de eerste jaren in Europa geleverd werd.

Vierwielaandrijving
Hoewel de Mokka in de eerste plaats bedoeld is voor gebruik op asfalt, staat vierwielaandrijving op de optielijst. Het is een zogenaamd ‘intelligent’ systeem. Dat houdt in dit geval in dat de aandrijving in principe volledig naar de voorwielen gaat, maar bij gripverlies wordt 50% van de kracht naar de achterwielen gestuurd.

X er bij
In 2016 onderging de Mokka een tussentijdse facelift. Daarbij werden niet alleen uiterlijk en uitrusting weer up-to-date gebracht, maar kwam er ook een X achter de typenaam te staan. Dit vanwege de nieuwe typenaamstrategie van het merk, waarbij alle SUV-(achtige) modellen worden aangeduid met een X achter de naam.