achtergrondafbeelding

Autozoeker

Opel Crossland x

De Opel Crossland X verscheen in 2017 op de markt als opvolger van de Meriva. De auto is ongeveer even groot, maar neemt geheel volgens de laatste automode een licht SUV-achtig uiterlijk aan. Om extra afstand met de Meriva te creëren veranderde dus ook de naam van de modellenlijn. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De Opel Crossland X verscheen in 2017 op de markt als opvolger van de Meriva. De auto is ongeveer even groot, maar neemt geheel volgens de laatste automode een licht SUV-achtig uiterlijk aan. Om extra afstand met de Meriva te creëren veranderde dus ook de naam van de modellenlijn.

De PSA-groep
Opel is sinds 2018 officieel onderdeel van de Franse PSA-groep, maar kort daarvoor was al een samenwerking tussen de verschillende merken opgestart. De Crossland X is daarvan het eerste resultaat. Zo deelt de Crossland X zijn platform en daarmee veel van zijn techniek met de Citroën C3 Aircross en Peugeot 2008.

Goede zaken
Opel doet goede zaken met de Crossland X. Na de eerste twaalf maanden dat de auto besteld kon worde noteerde het merk al 100.000 orders. Opel ziet de Crossland X en de andere X-modellen dan ook als belangrijke modellen voor de gewenste groei van het merk de komende jaren.