achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mazda Cx 30

Mazda zag in haar modellenaanbod nog ruimte tussen de CX-3 en CX-5 en om dat gat in te vullen werd in 2019 de CX-30 geïntroduceerd. De auto is technisch grotendeels gebaseerd op de Mazda 3 en deelt zijn motorenaanbod volledig met die auto, met als verschil dat de CX-30 ook met vierwielaandrijving geleverd zal worden. Ook het dashboard van de CX-30 komt vrijwel exact met dat van de ‘gewone’ 3 overeen. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Mazda zag in haar modellenaanbod nog ruimte tussen de CX-3 en CX-5 en om dat gat in te vullen werd in 2019 de CX-30 geïntroduceerd. De auto is technisch grotendeels gebaseerd op de Mazda 3 en deelt zijn motorenaanbod volledig met die auto, met als verschil dat de CX-30 ook met vierwielaandrijving geleverd zal worden. Ook het dashboard van de CX-30 komt vrijwel exact met dat van de ‘gewone’ 3 overeen.

Praktisch
Nog meer dan de andere CX-modellen moet de CX-30 in staat zijn om compacte afmetingen te combineren met het gebruiksgemak van een ‘echte’ SUV. Op die manier is de auto goed te hanteren in druk stadsverkeer, maar heeft de auto ook nog steeds de praktische voordelen als veel binnenruimte die een grotere SUV ook biedt.

Skyactiv-X
Net als de Mazda 3 zal ook de CX-30 op termijn leverbaar worden met de nieuwe Skyactiv-X-motoren. Dat is een nieuw door Mazda ontwikkelde motortechnologie voor benzine. Kortgezegd hebben de motoren de verbrandingstechnologie van een dieselmotor. Hierdoor verminderen zowel uitstoot als verbruik, terwijl het koppel van de motor hoger en/of eerder beschikbaar is.