achtergrondafbeelding

Autozoeker

Hyundai Ix20

In 2001 presenteerde Hyundai de Matrix, een opvallend vormgegeven compacte MPV die was ontworpen door het bekende Italiaanse designhuis Pininfarina. De auto deed het best goed in de verkopen en je ziet hem nog altijd wel geregeld in het verkeer opduiken. In 2008 onderging het model een ingrijpende facelift. Lees verder

Hyundai Ix20 uitvoeringen

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Hyundai Occasions hebben we voor je gevonden

In 2001 presenteerde Hyundai de Matrix, een opvallend vormgegeven compacte MPV die was ontworpen door het bekende Italiaanse designhuis Pininfarina. De auto deed het best goed in de verkopen en je ziet hem nog altijd wel geregeld in het verkeer opduiken. In 2008 onderging het model een ingrijpende facelift.

Geen crossover
De eigenzinnige Matrix werd in 2010 vervangen door de meer gematigde Hyundai ix20. Deze keer staat de ix-aanduiding dus niet voor een crossoverachtige, maar voor een compacte MPV. In tegenstelling tot de meeste andere Hyundai-modellen, wordt de ix20 uitsluitend in Europa geleverd.

Opvolging?
In 2015 onderging de ix20 nog een tussentijdse facelift die het model weer in lijn brengt met de andere Hyundai-modellen. De auto loopt echter tegen het eind van zijn carrière, wat ook wel in de verkoopcijfers is terug te zien. Of de auto een opvolger krijgt is niet zeker. Ten eerste omdat MPV’s inmiddels minder populair zijn, ten tweede omdat Hyundai inmiddels ook de ongeveer even grote Kona heeft.