achtergrondafbeelding

Autozoeker

Honda Hr v

De eerste Honda HR-V stamt uit 1998 en kan met recht een crossover worden genoemd. Een opvallende vierkante koets, hoog op de poten en leverbaar als drie- en vijfdeurs. Het destijds vrij futuristische uiterlijk viel in de smaak en ook met andere capaciteiten wist Honda met de auto zowel in thuisland Japan als hier in Europa goede verkopen neer te zetten. Nadat de wat minder populaire driedeursuitvoering in 2003 uit productie ging, was het in 2006 ook klaar voor de vijfdeursvariant. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De eerste Honda HR-V stamt uit 1998 en kan met recht een crossover worden genoemd. Een opvallende vierkante koets, hoog op de poten en leverbaar als drie- en vijfdeurs. Het destijds vrij futuristische uiterlijk viel in de smaak en ook met andere capaciteiten wist Honda met de auto zowel in thuisland Japan als hier in Europa goede verkopen neer te zetten. Nadat de wat minder populaire driedeursuitvoering in 2003 uit productie ging, was het in 2006 ook klaar voor de vijfdeursvariant.

Heel anders
De huidige HR-V kwam in 2015 op de markt en heeft behalve de naam niets te maken met het origineel. Of het zou moeten zijn dat het eveneens een vrij compacte SUV-achtige crossover is. De auto deelt zijn basis met de Jazz en wordt in enkele Aziatische landen – waaronder thuisland Japan – geleverd onder de voor ons wat merkwaardige naam Vezel. In China wordt de auto met een andere voor- en achterkant geleverd als XR-V.

Elektrische versie?
In 2018 onderging de HR-V een subtiele facelift. Een opvallend nieuwtje uit hetzelfde jaar is de Everus VE-1 die Honda tegen het eind van dat jaar introduceerde in China. De VE-1 is afgezien van het afwijkende bumperwerk simpelweg een volledig elektrische uitvoering van de HR-V, die 340 kilometer ver komt op een volle accu. Klinkt interessant voor de Nederlandse markt, maar Honda heeft toch geen plannen om de elektrische versie buiten China te gaan leveren.