achtergrondafbeelding

Autozoeker

Honda Civic tourer

De Honda Civic is een beroemd model van de Japanse autofabrikant Honda. Hij verscheen al in 1972 op de markt en speelt tot op de dag van vandaag een belangrijke rol in het gamma van Honda.

Lees verder

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Honda Occasions hebben we voor je gevonden

De Honda Civic is een beroemd model van de Japanse autofabrikant Honda. Hij verscheen al in 1972 op de markt en speelt tot op de dag van vandaag een belangrijke rol in het gamma van Honda.

Geschiedenis

Het model uit 1972 had het formaat van de originele Mini en werd ook in Nederland geleverd. Hij is gebouwd tot 1979 en werd in datzelfde jaar opgevolgd door de de tweede generatie. Die bleef tot 1983 in productie en verscheen als stationcar, sedan (Ballade), hatchback en als coupé op de markt. De coupéversie werd verkocht als Honda CRX. Het model werd steeds populairder en werd in steeds grotere aantallen verkocht.

Type R

In 1987 was het tijd voor de vierde generatie: bekend vanwege hoogtoerige VTEC-benzinemotoren. Honda produceerde de vijfde generatie van 1991 tot 1995. Het succes werd alsmaar groter met als gevolg dat er maar vervangers bleven komen. De zesde (1995-2000), zevende (2000-2005), achtste (2006-2012) en negende (2012-2017) waren stuk voor stuk succesnummers. De nieuwe Civic debuteerde in 2017 en is er als 5-deurs hatchback en als 4-deurs sedan. Spectaculair zijn de Type R-versies.

Concurrenten

Het model komt uit in het C-segment en is een concurrent van de Volkswagen Golf, Ford Focus, Renault Mégane, Kia Ceed, Peugeot 308, Audi A3, Seat Leon en nog vele andere modellen.

Motoren

Honda levert de modellen met diesel- en benzinemotoren. Benzinemotoren krijgen bij Honda de naam i-VTEC en diesels luisteren naar de naam i-DTEC.

Prijs

Voor de laatste prijzen verwijzen we je graag naar Honda.nl