achtergrondafbeelding

Autozoeker

Ford Puma

De naam Puma heeft Ford voor twee auto’s gebruikt. Van oorsprong hoort de naam bij een sportieve, compacte coupé die het merk in 1997 introduceerde. De coupé werd gebouwd op de technische basis van de Fiesta en ondanks de lage daklijn bood het model plaats aan vier personen. Zeker in zijn tijd was de auto een opvallende verschijning, als een van de eerste modellen met de New Edge-designtaal. De Puma bleef nog tot 2001 in productie, maar kreeg geen opvolger. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De naam Puma heeft Ford voor twee auto’s gebruikt. Van oorsprong hoort de naam bij een sportieve, compacte coupé die het merk in 1997 introduceerde. De coupé werd gebouwd op de technische basis van de Fiesta en ondanks de lage daklijn bood het model plaats aan vier personen. Zeker in zijn tijd was de auto een opvallende verschijning, als een van de eerste modellen met de New Edge-designtaal. De Puma bleef nog tot 2001 in productie, maar kreeg geen opvolger.

Herintroductie
We spoelen door naar 2019. Ford introduceert een volledig nieuwe Puma. Wederom is het een opvallend gelijnd model op basis van de Fiesta, maar deze keer gaat het om een SUV-achtig model. De nieuwe Puma vormt daarmee de kleinste SUV in Fords modellenaanbod. Toch wordt hij boven de EcoSport gepositioneerd.

Riemaandrijving
Het motorenaanbod bestaat onder andere uit een EcoBoost-driecilindermotor met mild hybridtechnologie. Opvallend aan deze motor is de geïntegreerde startmotor. Dat is namelijk een startmotorgenerator, met riemaandrijving. Op die manier fungeert de startmotor dus als generator voor de Hybride-energie.