achtergrondafbeelding

Autozoeker

Ford Edge

Dankzij de One Ford-strategie probeert Ford haar modellen zo veel mogelijk wereldwijd te verkopen. Zo maakten wij in Europa in 2016 kennis met de Edge: een (voor ons) nieuwe SUV boven de Kuga. In de VS kent men echter al sinds 2006 een Edge. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Dankzij de One Ford-strategie probeert Ford haar modellen zo veel mogelijk wereldwijd te verkopen. Zo maakten wij in Europa in 2016 kennis met de Edge: een (voor ons) nieuwe SUV boven de Kuga. In de VS kent men echter al sinds 2006 een Edge.

Het origineel
Die auto werd gebouwd op een platform dat met meerdere auto’s werd gedeeld. Van die modellen kennen wij in Europa alleen de Mazda 6. De eerste Edge kende in de vorm van de Lincoln MKX ook een directe tweelingbroer, die onder de vlag van Fords submerk nog meer luxe bood. De eerste generatie bleef met een tussentijdse facelift in 2011 in productie tot en met 2015.

De nieuwe
In dat jaar verscheen voor modeljaar 2016 de huidige wereldwijde Edge. Om aan de Europese smaak te voldoen werd die iets minder Amerikaans, maar nog steeds steekt de auto op een positieve manier af van de gemiddelde Europese SUV. De Edge is er ook als luxe Vignale, maar voor wie nog meer wenst is er nog altijd de Lincoln MKX. Zij het niet in Europa, helaas. Voor 2019 ondergaat de Edge een vroege facelift.