achtergrondafbeelding

Autozoeker

Citroen C4 cactus

De wel eens gehoorde kritiek dat Citroën haar eigenzinnigheid was verloren, werd met de introductie van de C4 Cactus in 2014 tenietgedaan. Naast de opvallende typenaam had de auto ook een opvallend uiterlijk en was hij in redelijke mate te personaliseren met kleurcombinaties. Ook heel eigenzinnig: de Airbumps. Lees verder

De wel eens gehoorde kritiek dat Citroën haar eigenzinnigheid was verloren, werd met de introductie van de C4 Cactus in 2014 tenietgedaan. Naast de opvallende typenaam had de auto ook een opvallend uiterlijk en was hij in redelijke mate te personaliseren met kleurcombinaties. Ook heel eigenzinnig: de Airbumps.

Airbumps
Een uniek verschijnsel bij de C4 Cactus waren de Airbumps, een soort flexibele luchtkussentjes op de hoeken en portieren. Behalve dat het gewoon een eigenzinnig stijlelement is, zouden ze ook nog eens moeten beschermen tegen parkeerschades. De Airbumps bleken het kopende publiek in twee kampen te delen: men vond ze erg leuk of juist helemaal niets.

Facelift
Voor de recente facelift in 2018 luisterde Citroën blijkbaar naar die laatste groep, want de Airbumps zijn inmiddels weer vrijwel verdwenen. Alleen boven de dorpel zit nog iets dat er op lijkt. Verder bracht de facelift de C4 Cactus weer helemaal in lijn met de andere Citroën-modellen, waardoor het model er weer volop tegenaan kan.