achtergrondafbeelding

Autozoeker

Citroen C1

De Citroën C1 – ondanks de naam de opvolger van de C2 – is onderdeel van een drieling. De PSA-groep ontwikkelde samen met Toyota een nieuw stadsautootje, dat het levenslicht zag onder de namen Citroën C1, Peugeot 107 en Toyota Aygo. De techniek is bij de drie auto’s gelijk, maar de Toyota heeft als enige wel een eigen carrosserie. Lees verder

De Citroën C1 – ondanks de naam de opvolger van de C2 – is onderdeel van een drieling. De PSA-groep ontwikkelde samen met Toyota een nieuw stadsautootje, dat het levenslicht zag onder de namen Citroën C1, Peugeot 107 en Toyota Aygo. De techniek is bij de drie auto’s gelijk, maar de Toyota heeft als enige wel een eigen carrosserie.

Volledig nieuw
In 2014 werden de drie auto’s volledig vernieuwd met de komst van de tweede generatie. Opnieuw was de techniek bij alle drie gelijk, maar had de Aygo een eigen carrosserie. Ondanks hun gelijke carrosserieën verschillen de Citroën en Peugeot nu wel meer van elkaar dankzij meer merkeigen bumperwerk.

Aandrijflijn
De Citroën C1 wordt net als zijn tweelingbroertjes geleverd met een 1.0- of 1.2-liter driecilindermotor. De aandrijving gaat altijd naar de voorwielen, maar men kan wel kiezen tussen een handgeschakelde vijfbak of een vijftraps semi-automaat.