achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bmw Z4

De geschiedenis van BMW’s Z-modellen begin in 1989, met de introductie van de eigenzinnige Z1. De roadster viel niet alleen op met zijn vormgeving, maar ook door de deuren die in de dorpels wegzakten in plaats van conventioneel te openen. Ook was het plaatwerk met relatief weinig moeite te wisselen als je de auto toch liever in een andere kleur wilde. Lees verder

De geschiedenis van BMW’s Z-modellen begin in 1989, met de introductie van de eigenzinnige Z1. De roadster viel niet alleen op met zijn vormgeving, maar ook door de deuren die in de dorpels wegzakten in plaats van conventioneel te openen. Ook was het plaatwerk met relatief weinig moeite te wisselen als je de auto toch liever in een andere kleur wilde.

Van Z tot Z
De Z1 blijft in productie tot en met 1991, waarna het een paar jaar stil is totdat in 1995 de Z3 ten tonele verschijnt. Deze eerste massaproductie-roadster van het merk viel zeer in de smaak bij het grote publiek en hield het vol tot 2002, toen de auto werd opgevolgd door de eerste Z4. Tussendoor stond van 2000 tot en met 2003 ook de exclusieve BMW Z8 in het leveringsprogramma.

Autodelen
Inmiddels is de Z4 in 2018 aangekomen bij de derde generatie. Dat is een volledig nieuw model, ontwikkeld in samenwerking met Toyota dat met een nieuwe Supra komt. Een bijzonderheid is dat de nieuwe Z4 niet alleen met de ‘ouderwetse’ sleutel geopend kan worden, maar ook met een smartphone. Handig als je de auto wilt delen met vrienden.