achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bmw 8 serie gran coupe

Toen de BMW 6 Serie in 1989 uit productie ging, verscheen het jaar daarop de BMW 8 Serie, die beter bekend werd onder zijn typenamen 840 en 850. De 8 Serie was echter geen directe opvolger van de 6, want hij werd met een hogere prijs hoger in de markt gepositioneerd en bood ook betere prestaties. Dit model hield het vol tot en met 1999 en kreeg geen opvolger. Lees verder

Toen de BMW 6 Serie in 1989 uit productie ging, verscheen het jaar daarop de BMW 8 Serie, die beter bekend werd onder zijn typenamen 840 en 850. De 8 Serie was echter geen directe opvolger van de 6, want hij werd met een hogere prijs hoger in de markt gepositioneerd en bood ook betere prestaties. Dit model hield het vol tot en met 1999 en kreeg geen opvolger.

Opnieuw
Anno 2018 herhaalt de geschiedenis zich. De 6 Serie ging uit productie en wordt vervangen door de geherintroduceerde 8 Serie. Deze keer is dat echter wel een directe opvolger, want het komt erop neer dat BMW de 6 Serie nog wat luxer maakt en hoger in de modellenline-up plaatst. De auto is nu in feite de coupéversie van de 7 Serie, vandaar dat de auto nu naar de naam 8 Serie luistert.

Rijk uitgerust
De 8 Serie werd voorgesteld aan de hand van de BMW Concept 8 Series in 2017, een conceptcar die ook meteen de nieuwe designtaal van het merk presenteerde. Die zien we inmiddels al op meerdere BMW-modellen terug. Net als de 7 Serie zit ook de 8 Serie vol met de laatste technologie, tot integratie voor Skype en Microsoft Office aan toe. Opnieuw is de 8 Serie er in de uitvoeringen 840 en 850, de geschiedenis herhaalt zich wederom.

Familie-uitbreiding
Naast de Coupé en Cabrio werd het aanbod van de 8 Serie ook weer uitgebreid worden met een Gran Coupé-variant, zoals ook bij voorganger 6 Serie het geval was. Een volboed M8-versie staat ook met zekerheid nog in de planning.