achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bmw 7 serie

Samen met de 3 en 5 Serie is de 7 Serie een van BMW’s oudste modellen wat de typenaam betreft. De eerste 7 Serie stamt namelijk al weer uit 1977. We spoelen door in de tijd en komen uit in 2015, het jaar waarin BMW de zesde generatie op de markt brengt. Net als bij voorgaande modellen zit de auto vol met de nieuwste technologie die het merk kan bieden. Lees verder

Samen met de 3 en 5 Serie is de 7 Serie een van BMW’s oudste modellen wat de typenaam betreft. De eerste 7 Serie stamt namelijk al weer uit 1977. We spoelen door in de tijd en komen uit in 2015, het jaar waarin BMW de zesde generatie op de markt brengt. Net als bij voorgaande modellen zit de auto vol met de nieuwste technologie die het merk kan bieden.

Technologie
Zo is de 7 Serie in redelijke mate autonoom rijdend. Zo kan de auto volledig zelfstandig in- en uitparkeren. De cruise control is zodanig uitgebreid dat deze zelf de snelheid aan kan passen als de plaatselijke snelheidslimiet wijzigt. Verder kan de 7 Serie zichzelf binnen een rijstrook houden en waarschuwen voor aanrijden van achteren of opzij.

BMW i
Verdere opvallende uitrusting is gebarenbediening voor het infotainment. Ook wordt voor een deel gebruik gemaakt van de technologie van BMW’s i-modellen. Niet voor de aandrijflijn, maar voor de toepassing van koolstofvezel in het chassis. Desondanks is er wel een deels elektrische 7 Serie, de plug-in hybrideversie.