achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bmw 6 serie coupe

De eerste generatie BMW 6 Serie zag in 1976 het levenslicht. De auto was de opvolger van de E9 Coupé en was net als die voorganger alleen leverbaar als coupé. De 6 Serie was technisch verwant aan vlaggenschip 7 Serie en was min of meer de coupéversie van die auto. Naast sportieve prestaties bood de 6 Serie dan ook veel luxe. De productie van de 6 Serie stopte in 1989, toen de auto werd opgevolgd door de iets grotere en duurdere 8 Serie. Lees verder

De eerste generatie BMW 6 Serie zag in 1976 het levenslicht. De auto was de opvolger van de E9 Coupé en was net als die voorganger alleen leverbaar als coupé. De 6 Serie was technisch verwant aan vlaggenschip 7 Serie en was min of meer de coupéversie van die auto. Naast sportieve prestaties bood de 6 Serie dan ook veel luxe. De productie van de 6 Serie stopte in 1989, toen de auto werd opgevolgd door de iets grotere en duurdere 8 Serie.

Herintroductie
Nadat de 8 Serie het tot 1999 had uitgehouden, bood BMW een tijd lang geen grote coupé meer aan. Tot 2003, toen het opnieuw een 6 Serie introduceerde. Het model ging in feite verder waar de eerste generatie gebleven was: sportieve luxe. Wel was de auto nu gebaseerd op de techniek van de 5 Serie. Voor het eerst was de 6 Serie er ook als Cabrio. In 2011 volgde wisseling van de wacht met de derde generatie 6 Serie, die er vanaf 2012 ook als vierdeurs Gran Coupé was.

Opgeschoven
In 2018 herhaalde de geschiedenis zich weer. De 6 Serie werd opgevolgd door de iets grotere en luxere 8 Serie, hoewel die 8 Serie deze keer wel een meer directe evolutie is van de 6 Serie. Anders gezegd: de 6 Serie heet voortaan 8 Serie, nu het model wat nadrukkelijker als een coupé-alternatief voor de 7 Serie wordt gepositioneerd. Toch staat er nog altijd een 6 Serie in de showrooms, want de opvolger van de 5 Serie Gran Turismo ging vanaf 2017 als de 6 Serie Gran Turismo door het leven. Ook dat model schoof dus een stapje op in het modellenaanbod.