achtergrondafbeelding

Autozoeker

Audi A5 sportback

Audi A5

De Audi A5 wordt geleverd in diverse varianten: een Audi A5 Coupé, een Audi A5 Cabriolet en een Audi A5 Sportback.

Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Audi A5

De Audi A5 wordt geleverd in diverse varianten: een Audi A5 Coupé, een Audi A5 Cabriolet en een Audi A5 Sportback.

Geschiedenis Audi A5

De Audi A5 debuteerde in 2007. De auto was toen gebaseerd op de vierde generatie Audi A4. De auto debuteerde als Audi A5 Coupé. Later verschenen de Audi A5 Cabriolet en een Audi A5 Sportback. Het model viel door zijn sportieve uitstraling direct in de smaak. Reden genoeg voor Audi om met een opvolger te komen. In 2016 verscheen de tweede generatie Audi A5, opnieuw leverbaar als Coupé, Cabriolet en Sportback. Qua techniek leunt deze A5 sterk op de Audi A4 en Q5.

Concurrenten

De Audi A5 Coupé en Cabriolet zijn concurrenten van de Mercedes-Benz E-Klasse Coupé en E-Klasse Cabriolet en de BMW 4 Serie Coupé en 4 Serie Cabrio. Ook de Mercedes-Benz C-Klasse Coupé en Cabriolet zijn concurrenten. De Audi A5 Sportback neemt het dan weer op tegen auto’s als de BMW 4 Serie Gran Coupé, de Kia Stinger en de Volkswagen Arteon.

Motoren

Audi levert de A5 met diverse diesel- en benzinemotoren. Ook sportievere varianten worden geleverd, zoals een S5 Coupé, S5 Sportback, S5 Cabriolet en als topmodel de RS 5 Coupé. Die laatste deelt veel techniek met de Audi RS 4 Avant. Benzinemotoren krijgen bij Audi de naam TFSI en de diesels luisteren naar de naam TDI. Er bestaat ook een g-tron-variant van de Audi A5 Sportback. Deze heeft een motor geschikt voor gecomprimeerd aardgas (CNG) en heeft een aardgastank en benzinetank.