achtergrondafbeelding

Autozoeker

Aston martin Dbx

Dat SUV’s in populariteit blijven toenemen, is ondertussen een bekend verhaal. Net als veel andere fabrikanten van luxe en/of sportieve auto’s haakt ook Aston Martin op deze trend in. Hoewel de auto al ruim voor die tijd werd aangekondigd, was het eind 2019 dan zo ver: Aston Martin presenteert de DBX. Duidelijk herkenbare Aston Martin-vormgeving, maar dan in SUV-vorm. Lees verder

Aston martin Dbx uitvoeringen

Aston martin Dbx
2019-heden

Dat SUV’s in populariteit blijven toenemen, is ondertussen een bekend verhaal. Net als veel andere fabrikanten van luxe en/of sportieve auto’s haakt ook Aston Martin op deze trend in. Hoewel de auto al ruim voor die tijd werd aangekondigd, was het eind 2019 dan zo ver: Aston Martin presenteert de DBX. Duidelijk herkenbare Aston Martin-vormgeving, maar dan in SUV-vorm.

De eerste SUV
De DBX is de allereerste SUV-achtige van het Britse merk en gerelateerd aan de Vantage, maar staat op zijn eigen platform. Net als bij andere Aston Martin-modellen wordt veel gebruik gemaakt van aluminium en ook is onderhuids veel techniek en technologie van Mercedes-Benz te vinden.

Terreinwaardig
Met cijfers als een vermogen van 550 pk en een 0-100-sprinttijd van 4,5 seconden doet de DBZ niet onder voor de andere modellen van Aston Martin. Bovendien moet de DBX ook daadwerkelijk geschikt zijn in het terrein. Tussen de rijmodi zitten naast de sportstanden dan ook offroadmodi.