achtergrondafbeelding

Autozoeker

Alpine A110

Een bekende naam in de auto(sport)geschiedenis. Het oorspronkelijke model verscheen in 1961 en was het derde model van de sportwagenfabrikant. De A110 leek nog erg op voorganger A108, maar waar die nog op Renault Dauphine-techniek was gebaseerd, leende de A110 zijn techniek van de Renault 8. Vooral als Berlinetta (de coupéversie) wist deze A110 een legendarische status te bereiken, mede dankzij vele successen in de rallysport. Lees verder

Alpine A110 uitvoeringen

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Alpine A110 Occasions hebben we voor je gevonden

Een bekende naam in de auto(sport)geschiedenis. Het oorspronkelijke model verscheen in 1961 en was het derde model van de sportwagenfabrikant. De A110 leek nog erg op voorganger A108, maar waar die nog op Renault Dauphine-techniek was gebaseerd, leende de A110 zijn techniek van de Renault 8. Vooral als Berlinetta (de coupéversie) wist deze A110 een legendarische status te bereiken, mede dankzij vele successen in de rallysport.

Wedergeboorte?
Nadat in 1995 de eigen sportwagenproductie van Alpine was gestopt, waren er sinds 2007 weer serieuze plannen voor een wedergeboorte van het merk. Nadat de economische crisis het plan wat vertraagde, maakte de wereld in 2012 kennis met de Renault Alpine A110-50 Concept. Een eerste voorbode voor een serieuze sportwagen van het merk.

Moderne interpretatie
In 2017 eindigde het project in een productiemodel: de Alpine A110. Net als vroeger als merk ‘op zichzelf’ en een ware reïncarnatie van de klassieke A110. Niet alleen qua naam, ook de vormgeving is een moderne interpretatie van het originele lijnenspel. Onder de motorkap, net als vroeger achteraan, deze keer een 1.8-liter viercilinder uit de schappen van Renault-Nissan. Sinds de zomer van 2018 is de Franse sportwagen bij de dealers te vinden.