Volkswagen Beetle Dune – Rijtest
Op naar het strand!
Legendarische strandbuggy’s uit de jaren zestig en zeventig waren voor Volkswagen de inspiratiebron voor de Beetle Dune. Dat geldt dan vooral voor kleuren en uitdossing en die kun je best geslaagd noemen. De vrolijke en tegelijk stoere creatie trekt in elk geval flink wat aandacht.
Volkswagen is voor de introductie van de Beetle Dune in Nederland neergestreken, in Noordwijk om precies te zijn. Een passende locatie, met uitzicht op strand en zee. Daar liggen immers de roots van deze versie, die is geïnspireerd op de strandbuggy’s van weleer. De carrosserie van de ‘gewone’ Beetle is ingekleurd met off-road looks. Hij staat wat hoger op de wielen en hij heeft grotere (18-inch) lichtmetalen wielen. De zwarte omranding van de wielkasten, de bredere zwarte dorpels en de forse achterspoiler maken het stoere beeld compleet.
[parallex-2]
Surfscene
Je kunt kiezen voor een Coupé of een Cabriolet. En de laatste past beter bij het DNA van de Dune. Per slot van rekening ziet Volkswagen deze creatie als een moderne nazaat van de legendarische Baja California Buggy’s. Die waren in de jaren zestig en zeventig hip en geliefd in de surfscene. Open strandbuggy’s op basis van een originele VW Kever, die vrijheid uitstraalden en pasten bij het beeld van jeugdige levensgenieters. Uitgevoerd in de zandgele kleur ‘Sandstorm Yellow Metallic’ roept de Beetle Dune die authentieke sfeer, eerlijk gezegd, ook een beetje op. Deze lak is overigens uniek voor de Dune.
[parallex-3]
Van basic naar luxe
De buggy’s waren – anders dan de Beetle Dune – zeer basic. De Beetle Dune heeft een zeer complete uitrusting, zowel voor wat betreft luxe als veiligheid. Standaard zijn bijvoorbeeld Multi Collision Brake, parkeerhulp en sportstoelen. Daarbij is er keuze uit een serie optiepakketten met zaken als een multimediasysteem Discover Media met acht luidsprekers en mobiele online diensten. Geinig is de leverbare console op het dashboard met een turbodrukmeter, stopwatch en olietemperatuurmeter. Wil je helemaal koning zijn van het flaneren, dan is het 661 euro kostende Fender soundsysteem het overwegen waard. Dan heb je 400 watt muziekvermogen om de aandacht te trekken.
[gallerij-1]
Interieur om vrolijk van te worden
De bekleding van de Beetle Dune is trouwens ook lekker fris en speels, zoals blijkt uit de tweekleurige stoelbekleding. In het interieur zijn panelen in de carrosseriekleur uitgevoerd. Het sportstuur is eveneens uniek voor de Dune. Het is met leder bekleed, net als de handremgreep. Het is alleen wat jammer dat we in Nederland de Beetle Dune pas in het derde kwartaal van 2016 kunnen ophalen bij de dealer. Maar even hopen dat we dus een mooie nazomer hebben of wat extra tijd nemen om te sparen voor aanschaf in het voorjaar van 2017.
Prijzen Volkswagen Beetle Dune
De prijzen beginnen bij 29.090 euro voor de Volkswagen Beetle Dune 1.2 TSI Coupé. De duurste versie – de 2.0 TSI Cabrio met DSG-automaat – is er vanaf 42.850 euro.