
Lexus heeft oogje op premium topklasse crossover
Lexus LF-1 Limitless geeft voorproefje van luxueuze crossover

Een visie op een nieuwe ultraluxe crossover in het topsegment, dat moet de Lexus LF-1 Limitless voorstellen. De auto debuteert op de North American International Auto Show in Detroit.
‘Spindle’-grill
De Lexus LF-1 Limitless is ontworpen volgens de nieuwste designtaal van Lexus. In het ontwerp is nog altijd een prominente plek gereserveerd voor de voor Lexus bekende ‘spindle’-grille, inmiddels te vinden op alle Lexus-modellen. De grille van de LF-1 Limitless is voorzien van LED-verlichting om de bestuurder bij aankomst bij de auto welkom te heten. LEES OOK: Autotest – Lexus CT 200h (2018)
Modulair platform
Daarnaast heeft Lexus de LF-1 Limitless (wielbasis 2.974 mm) voorzien van een modulair platform, waardoor de crossover onderdak biedt aan een waterstof-, hybride, plug-in hybride of volledig elektrische aandrijflijn. Vanaf het jaar 2025 moet elk Lexus-model leverbaar zijn met een vorm van elektrificatie. Volgens Lexus heeft de LF-1 Limitless achterwielaandrijving.
“Lexus-modellen zoals de RX hebben bijgedragen aan de wereldwijde populariteit van luxe SUV’s. Met onze nieuwe concept crossover willen we de verwachtingen in het segment overtreffen door een hoge mate van dynamiek en bruikbaarheid te koppelen aan een spannender, meer emotioneel design.” – Yoshihiro Sawa, President van Lexus International
Bediening met gebaren
Het interieur van de 5.014 mm lange, 1.986 mm brede en 1.605 mm hoge Lexus LF-1 Limitless is strak vormgegeven.Traditionele toetsen en hendels hebben plaatsgemaakt voor bediening met gebaren. De stoelen voorin zijn dezelfde als achterin. Ook opvallend: de houten deurpanelen zijn op een subtiele manier geperforeerd waardoor het licht van miniatuur-LED’s zichtbaar is.






Handsfree rijden
In de Chauffeur-rijmodus kan de bestuurder van de Lexus LF-1 Limitless handsfree rijden doordat sturen, remmen en accelereren elektronisch wordt aangestuurd (‘drive by wire). Dit geldt ook voor de verlichting en signalering. De bedieningselementen bevinden zich zoveel mogelijk op het stuurwiel, inclusief displays.
Persoonlijke assistent
Het navigatiesysteem dient ook als persoonlijke assistent van de inzittenden door in te spelen op de behoeften van de bestuurder en zijn passagiers door tussenstops, rustpauzes, restaurants langs de route en plekken om te kunnen tanken voor te stellen. Hotelreserveringen maken kan het systeem ook. Aansturing van het systeem kan ook met een smartphone.