
De nieuwe Porsche 911 Turbo: nog steeds heel snel
Ook deze duikt onder de drie seconden

Als de nieuwe Porsche 911 Turbo S net iets te veel van het goede is, dan heeft Porsche nu een alternatief. Een 911 Turbo zonder ‘S’. Jawel, die is iets langzamer. Hoewel: zelfs de nieuwe 911 Turbo duikt al onder de drie seconden…
Het vermogen
De 3,8-liter zescilinder boxermotor met twee symmetrische turbo’s in de nieuwe Porsche 911 Turbo schopt het tot 580 pk. Dat is 40 pk meer dan voorheen. De zescilinder boxermotor levert daarnaast 750 Nm, een toename van 40 Nm. Zowel de cabriolet als coupé duikt onder de drie seconden (2,8 seconden). De topsnelheid bedraagt 320 km/u.
Geen overboost
De zespitter – gekoppeld aan een PDK-bak met acht verzetten – heeft nu geen overboost-functie die voorheen aan een maximum tijd was gekoppeld. Dat zorgt er volgens Porsche voor dat tussensprints nog spontaner en zonder enige moeite geschieden. Volgens de Duitse autoproducent is de acceleratie, het vermogen en het koppel van de nieuwe 911 Turbo vergelijkbaar met die van de vorige generatie 911 Turbo S. Optioneel levert Porsche een sportuitlaatsysteem op de 911 Turbo.
Breder
Het chassis en de carrosserie zijn in de breedte gegroeid. De Turbo heeft een 42 mm grotere spoorbreedte en nieuwe 20-inch wielen met 255/35 banden op de vooras. De actieve vierwielaandrijving Porsche Traction Management (PTM) kan meer kracht op de voorwielen overbrengen, terwijl de tractie op de actief gestuurde achteras wordt vergroot door een met 10 mm toegenomen spoorbreedte en 315/30 banden op 21-inch wielen (één inch groter dan die op de vooras).
Remschijven
Porsche installeert ook een beter remsysteem, nu met rode remklauwen. De voorste gietijzeren schijven hebben nu een diameter van 408 mm (+28 mm) en zijn 36 mm dik (+2 mm). Op de achteras zijn 30 mm dikke schijven gemonteerd met een diameter van 380 mm.
Onderstel: welke wil je?
Voor de nieuwe 911 Turbo levert Porsche twee onderstel-setups. Standaard krijg je een Porsche Active Suspension Management-onderstel (PASM). Tegen meerprijs biedt Porsche een aanzienlijk harder sportonderstel (-10 mm).
PDCC en PCCB
Ook leverbaar: Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), het onderstelregelsysteem dat overhellen tegengaat, en het keramische remsysteem Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) met geel gespoten vaste remklauwen.
Andere kenmerken Porsche 911 Turbo (2020)
- Wielkasten vóór met 45 mm verbreed tot 1.840 mm
- Wielkasten achter met 20 mm verbreed tot 1,90 meter
- Led-koplampen met Porsche Dynamic Light System (PDLS) Plus standaard
- Een kenmerkende doorlopende lichtstrip met LED-achterlichten
- Adaptieve aerodynamica met geregelde koelluchtkleppen aan de voorzijde
- Een grotere actieve voorspoiler
- Een forse variabele achterspoiler
Luchtinlaten
De luchtinlaten op de achterste zijpanelen die zo kenmerkend zijn voor de 911 Turbo, zuigen nu lucht aan in plaats van koellucht zoals voorheen. De inlaatluchtkoelers zijn nu direct in de luchtstroom onder het achterdeksel geplaatst.
Lichtgewicht Pakket en het Sport Pakket
Optioneel levert Porsche een Lichtgewicht Pakket en een Sport Pakket.
Lichtgewicht Pakket (voor Coupé): verlaagt het voertuiggewicht met 30 kilogram, onder meer bereikt door toepassing van lichtgewicht kuipstoelen, het weglaten van de achterzittingen en minder isolatie.
Sport Pakket: omvat behalve het SportDesign Pakket voor de 911 Turbo ook extra zwarte accenten, carbondelen en Exclusive Design achterlichten.
Oktober 2020
De nieuwe 911 Turbo-modellen zijn per direct te bestellen. De 911 Turbo Coupé kost 239.200 euro en de 911 Turbo Cabriolet is er vanaf 254.600 euro. Eind oktober staan ze bij de Nederlandse Porsche Centra.