achtergrondafbeelding

Autozoeker

Volvo V40

De naam V40 was het eerst te vinden op de achterklep van de stationwagenvariant van de 40-serie uit 1995. Deze populaire en onder andere in Nederland gebouwde auto staat echter los van de huidige V40. De meest directe voorganger van de huidige V40 is de Volvo C30, een relatief compacte driedeurs hatchback die einigszins als de moderne reïncarnatie van de 480 gezien kan worden. Lees verder

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Volvo V40 Occasions hebben we voor je gevonden

De naam V40 was het eerst te vinden op de achterklep van de stationwagenvariant van de 40-serie uit 1995. Deze populaire en onder andere in Nederland gebouwde auto staat echter los van de huidige V40. De meest directe voorganger van de huidige V40 is de Volvo C30, een relatief compacte driedeurs hatchback die einigszins als de moderne reïncarnatie van de 480 gezien kan worden.

Meer conventioneel
Hoewel de C30 werd gewaardeerd, vielen de verkopen enigszins tegen. Toen in 2012 de V40 verscheen, besloot men om van die auto een meer conventionele vijfdeurs hatchback te maken, waarmee de Zweden het opnemen tegen auto’s als de Volkswagen Golf. De V40 was in ons land een tijdje zeer populair omdat leaserijders bij bepaalde uitvoeringen bijtellingsvoordelen hadden, maar ook op eigen kracht wist de V40 genoeg kopers voor zich te winnen.

Geen opvolger?
Nadat de V40 in 2016 een tussentijdse facelift onderging, loopt het model nu zo’n beetje op z’n eind. In de loop van 2019 stopte de productie, de auto is alleen nog uit voorraad nieuw te koop. Een (directe) opvolger heeft Volvo niet in de planning staan. Hoewel een hatchback op basis van de nieuwe XC40 voor de hand ligt, zou dat toch te duur worden. Daarnaast is de XC40 veel succesvoller dan Volvo had verwacht, wat de haast voor een V40-opvolger ook minder groot maakt. De meest directe opvolger van de V40 is echter de Polestar 2, die een productieversie is van de Volvo 40.2 Concept.