achtergrondafbeelding

Autozoeker

Toyota Prius+

In 2012 werd de Prius-familie verder uitgebreid. Nadat in 2011 (buiten Europa) de Prius C verscheen, een meer op zichzelf staande compact hybride hatchback, was de Prius er nu ook als de grotere Prius+. Deze vijf- of zevenpersoons MPV-variant is in feite een opgehoogde ‘gewone’ Prius en heeft ook een vergelijkbare kenmerkende daklijn. Buiten Europa wordt de carrosserievariant aangeduid als de Prius v, met de v van versatile/veelzijdig. Specifiek in Nederland heeft de auto ook een tijdje Prius Wagon geheten. Lees verder

Toyota Prius+ uitvoeringen

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

In 2012 werd de Prius-familie verder uitgebreid. Nadat in 2011 (buiten Europa) de Prius C verscheen, een meer op zichzelf staande compact hybride hatchback, was de Prius er nu ook als de grotere Prius+. Deze vijf- of zevenpersoons MPV-variant is in feite een opgehoogde ‘gewone’ Prius en heeft ook een vergelijkbare kenmerkende daklijn. Buiten Europa wordt de carrosserievariant aangeduid als de Prius v, met de v van versatile/veelzijdig. Specifiek in Nederland heeft de auto ook een tijdje Prius Wagon geheten.

Hetzelfde, maar toch anders
De Prius+ is technisch uiteraard sterk gerelateerd aan de ‘gewone’ Prius Hybrid. Specifiek voor de Prius+ is wel de Pitch and Bounce-functie, waarmee de motorafstelling automatisch wordt aangepast op golvend wegdek. Ook is de ophanging iets aangepast omdat de Prius+ een wat grotere auto is dan de gewone Prius. Hoewel de auto tussentijds wel is gefacelift, is het model uit 2012 nog altijd het huidige. Aan een tweede generatie Prius+ wordt al wel gewerkt.

Daihatsu
In Japan, waar de Prius+ wordt verkocht als Prius α (Aplha), levert men de auto ook onder een andere merknaam. Daar is de auto namelijk ook te vinden bij de Daihatsu-dealer, als de Mebius. Een dergelijke samenwerking was er al eerder, toen Daihatsu in 2006 de Camry Hybrid leverde als Altis. Zowel de Daihatsu Mebius als Toyota Prius α verkopen goed in Japan, ondanks dat de modellen vanwege hun afmetingen in een onvoordelige belastingcategorie vallen.