achtergrondafbeelding

Autozoeker

Skoda Scala

De Skoda Scala kwam in 2019 op de markt als vervanger van de Rapid. De Scala vult dus eveneens het gat op tussen de Fabia en Octavia, maar is ten opzichte van de Rapid wel wat hoger in de markt gepositioneerd. Dat is onder andere te merken aan een rijkere uitrusting. De Scala is in tegenstelling tot de Rapid in slechts één carrosserievariant leverbaar. Het is een soort extra ruime, kleine stationcarachtige hatchbackvorm, net als de Rapid Spaceback was. Lees verder

De Skoda Scala kwam in 2019 op de markt als vervanger van de Rapid. De Scala vult dus eveneens het gat op tussen de Fabia en Octavia, maar is ten opzichte van de Rapid wel wat hoger in de markt gepositioneerd. Dat is onder andere te merken aan een rijkere uitrusting. De Scala is in tegenstelling tot de Rapid in slechts één carrosserievariant leverbaar. Het is een soort extra ruime, kleine stationcarachtige hatchbackvorm, net als de Rapid Spaceback was.

Hoger op de ladder
De naam Scala is Latijns voor ‘trap’ of ‘ladder’. Dat sluit aan op het genoemde feit dat de Scala ten opzichte van voorganger Rapid hoger is gepositioneerd. Oftewel, een trede hoger op de ladder. De Scala heeft de eer om als eerste model de nieuwe designtaal van Skoda te dragen. Een van de nieuwe kenmerken is dat achterop de auto geen merklogo meer is te vinden, maar in plaats daarvan wordt de merknaam over de achterklep uitgeschreven.

Een nieuwe stap
De introductie van de Scala staat ook voor een nieuwe stap voor Skoda in het algemeen. Het merk moet niet alleen met de Scala, maar ook in het algemeen meer jongere kopers aan gaan spreken. Zeker in de compactere segmenten wil Skoda zich beter vestigen en de Scala is daarvoor de eerste stap.