achtergrondafbeelding

Autozoeker

Skoda Karoq

In 2017 introduceerde Skoda de Karoq, als opvolger van de Yeti. Helaas voor de liefhebbers van die laatste: de Karoq neemt niet diens opvallende en kenmerkende vormgeving over. De Karoq heeft een vrij doorsnee vormgeving. Op zich jammer, maar rationeel bekeken wel goed om een breder koperspubliek aan te spreken. Overigens ziet Skoda de Karoq vooral als een indirecte opvolger, als is het maar omdat de auto een iets groter is. Lees verder

In 2017 introduceerde Skoda de Karoq, als opvolger van de Yeti. Helaas voor de liefhebbers van die laatste: de Karoq neemt niet diens opvallende en kenmerkende vormgeving over. De Karoq heeft een vrij doorsnee vormgeving. Op zich jammer, maar rationeel bekeken wel goed om een breder koperspubliek aan te spreken. Overigens ziet Skoda de Karoq vooral als een indirecte opvolger, als is het maar omdat de auto een iets groter is.

Platformdelen
Zoals gebruikelijk deelt de Karoq zijn technische basis met andere modellen uit de Volkswagen-groep. Dat zijn in dit geval de Volkswagen Tiguan en SEAT Ateca. Zeker qua positionering zit de Karoq echter het meest op één lijn met de SEAT. De Skoda heeft als enige een Scout-uitvoering, een model met extra stoere offroadaankleding. In de loop van 2019 komt dat model ook naar Nederland.

Alaska
De naam Karoq is afkomstig van de Aleuts, de originele inwoners van het Alaskische eiland Kodiak. Ook dat is een naam die we bij Skoda terugzien. ‘Karoq’ is een samenvoeging van de Aleutische woorden ‘Kaa'Raq’ and ‘Ruq’, wat respectievelijk ‘auto’ en ‘pijl’ betekent. Precies: zaken die we terugzien in het logo van Skoda.