achtergrondafbeelding

Autozoeker

Renault Clio

De Clio-lijn volgde in 1990 de populaire Renault 5 op. De eerste generatie is nog altijd met regelmaat op de wegen te zien en de het model heeft dan ook altijd hoog gestaan in de lijstjes van populairste modellen in ons land. Dat is voor de uit 2012 stammende huidige generatie niet anders. Lees verder

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Renault Clio Occasions hebben we voor je gevonden

De Clio-lijn volgde in 1990 de populaire Renault 5 op. De eerste generatie is nog altijd met regelmaat op de wegen te zien en de het model heeft dan ook altijd hoog gestaan in de lijstjes van populairste modellen in ons land. Dat is voor de uit 2012 stammende huidige generatie niet anders.

Renault Sport
Al sinds de eerste generatie bemoeit ook de Renault Sport-afdeling zich met de Clio. Met een 200 pk sterke 1.6-liter viercilindermotor is de auto al niet bepaald zwak gemotoriseerd, de Trophy-versie voegt er nog eens 20 pk aan toe. De huidige Clio R.S. is er voor het eerst alleen als vijfdeurs hatchback.

Concurentie
Met concurrenten als de Volkswagen Polo en Ford Fiesta heeft de Clio het rijk niet bepaald alleen, maar zoals ook uit de verkoopaantallen blijkt weet de auto zich goed staande te houden. Ondanks zijn in vergelijking met de concurrentie relatief hoge leeftijd, want van deze twee concurrenten is niet lang geleden een nieuw model geïntroduceerd. Een nieuwe Clio laat naar verwachting echter ook niet lang mee op zich wachten.