achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mercedes benz A klasse limousine

De historie van de A-Klasse Limousine is bijzonder kort. Zelf als we ook naar voorgangers kijken, gaat de geschiedenis van het model niet verder terug dan 2013. Toen verscheen de Mercedes-Benz CLA. Daarmee leverde men voor het eerst een sedanversie van de A-Klasse, hoewel beide varianten dus wel als afzonderlijke modellen werden gepositioneerd. Kleine primeur: de CLA was Mercedes’ eerste voorwielaangedreven traditionele sedan ooit. Lees verder

De historie van de A-Klasse Limousine is bijzonder kort. Zelf als we ook naar voorgangers kijken, gaat de geschiedenis van het model niet verder terug dan 2013. Toen verscheen de Mercedes-Benz CLA. Daarmee leverde men voor het eerst een sedanversie van de A-Klasse, hoewel beide varianten dus wel als afzonderlijke modellen werden gepositioneerd. Kleine primeur: de CLA was Mercedes’ eerste voorwielaangedreven traditionele sedan ooit.

Succesvol
Samen met de eveneens in 2013 geïntroduceerde nieuwe A-Klasse wist de CLA niet alleen de verkopen van het merk flink te verhogen, maar ook een jongere doelgroep aan te spreken. Samen met de in datzelfde jaar geïntroduceerde Audi A3 sedan markeerde de CLA ook de terugkeer van de (relatieve) populariteit van de compacte sedan in ons land, zij het binnen het premiumsegment. Overigens was er ook een CLA Shooting Brake, maar die valt in deze context even buiten beschouwing.

A-Klasse sedan
In 2018 verscheen de vierde generatie A-Klasse en daarmee ook de tweede generatie van de CLA. Die laatste wordt nu echter nadrukkelijker gepositioneerd als de sedanversie van de A-Klasse en gaat daarom voortaan als A-Klasse Limousine door het leven. Verwarrend genoeg komt er in 2019 toch ook weer een nieuwe CLA, die meer van de A-Klasse Limousine zal verschillen.