achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mclaren Senna

De McLaren Senna is de laatste toevoeging aan McLarens Ultimate Series, de modellenlijn waarin de legendarische F1 en P1 voorgingen. Toch moeten we de auto nadrukkelijk niet zien als een directe opvolger van die modellen, waar de P1 dat nog wel was van de F1. Wel is de Senna een opvolger van die modellen in die zin dat de Senna hun plaats inneemt als het nieuwe topmodel van de McLaren-line-up. Lees verder

Mclaren Senna uitvoeringen

De McLaren Senna is de laatste toevoeging aan McLarens Ultimate Series, de modellenlijn waarin de legendarische F1 en P1 voorgingen. Toch moeten we de auto nadrukkelijk niet zien als een directe opvolger van die modellen, waar de P1 dat nog wel was van de F1. Wel is de Senna een opvolger van die modellen in die zin dat de Senna hun plaats inneemt als het nieuwe topmodel van de McLaren-line-up.

Ayrton
Wie ook maar een beetje autosportkennis heeft, weet dat deze typenaam niet bepaald uit de lucht komt vallen. De McLaren is vernoemd naar de Braziliaanse Formule 1-coureur Ayrton Senna. Een algemene verering, met speciale aandacht voor de successen die Ayrton van 1988 tot 1993 boekte met het McLaren Formula 1 Team. Senna wist in die seizoenen maar liefst 35 races te winnen, goed voor drie kampioenschapstitels en vier constructeurstitels.

Prestaties
De McLaren Senna wordt aangedreven door een 4.0-liter V8 met een vermogen van maar liefst 800 pk, gekoppeld aan een zeventrapsautomaat. In tegenstelling tot bij de P1 wordt geen gebruik gemaakt van een elektromotor ter ondersteuning, dit vanwege gewichtsbesparing. De 100 km/h is in 2,8 seconden bereikt, de topsnelheid is gelimiteerd op 340 km/h.