achtergrondafbeelding

Autozoeker

Lexus Rx

De Lexus RX is een model dat al lang deel uitmaakt van de modellenline-up van het merk. Het model werd als eerste geïntroduceerd in 1997 op thuismarkt Japan, als Toyota Harrier. Het jaar daarop werd het model in de rest van de wereld geleverd als Lexus RX. Tegenwoordig is de RX het ‘middenmodel’ in het SUV-aanbod van het merk, maar in (ons deel van) Europa is het de grootste SUV die men levert. Lees verder

Lexus Rx uitvoeringen

Lexus Rx
2015-heden
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De Lexus RX is een model dat al lang deel uitmaakt van de modellenline-up van het merk. Het model werd als eerste geïntroduceerd in 1997 op thuismarkt Japan, als Toyota Harrier. Het jaar daarop werd het model in de rest van de wereld geleverd als Lexus RX. Tegenwoordig is de RX het ‘middenmodel’ in het SUV-aanbod van het merk, maar in (ons deel van) Europa is het de grootste SUV die men levert.

Harrier kiest eigen weg
De tweede generatie RX verscheen in 2003, gevolgd door een derde in 2008. In 2015 werd dat model afgelost door de huidige generatie RX. Als Toyota Harrier werd de tweede generatie echter nog tot 2013 doorgeproduceerd, om dan vervangen te worden door een vergelijkbaar model dat echter losstaat van de Lexus RX.

Zwevend dak
De huidige RX is een stuk uitbundiger vormgegeven dan voorgaande modellen. De kenmerkende diagonale C-stijl is nu vervangen door een eveneens diagonale zwarte band, die de suggestie van een ‘zwevend’ dak wekt. Een nieuwe uitvoering is de in 2018 geïntroduceerde RX L. Deze iets langere variant biedt plaats aan zeven personen.