achtergrondafbeelding

Autozoeker

Lexus Rc

In 2014 introduceerde Lexus de RC, een auto die zowel in technisch opzicht als qua positionering de coupéversie is van de IS. Zij het met enkele jaren tussentijd is de RC ook de opvolger van de iets hoger gepositioneerde SC, een vooral voor de VS bedoelde cabriolet die in Europa een uiterst bescheiden rol speelde in de verkopen. Lees verder

Lexus Rc uitvoeringen

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

In 2014 introduceerde Lexus de RC, een auto die zowel in technisch opzicht als qua positionering de coupéversie is van de IS. Zij het met enkele jaren tussentijd is de RC ook de opvolger van de iets hoger gepositioneerde SC, een vooral voor de VS bedoelde cabriolet die in Europa een uiterst bescheiden rol speelde in de verkopen.

Krachtige F-uitvoering
De RC, waarvan de letters taan voor Radical Coupe, deelt zijn techniek dus met de IS. Het motorenaanbod van beide modellen komt dus vrijwel overeen. Wel kent de RC in tegenstelling tot de IS sinds 2014 ook een sportieve F-uitvoering. Dat model is voorzien van een 5.0-liter V8 met een vermogen van 476 pk. Dezelfde motor als in de toen uitgaande IS F, maar dan een stuk krachtiger.

Facelift
In 2018 voerde Lexus met een facelift nog enkele wijzigingen aan de auto door. Op uiterlijk gebied bleven deze wijzigingen beperkt, het grootste nieuws zit onderhuids. Daarbij gaat het met name om een scherper stuur- en motorrespons en stijvere vering met betere demping.