achtergrondafbeelding

Autozoeker

Kia Sorento

De eerste Kia Sorento zag in 2002 het levenslicht. De auto was een SUV volgens het traditionele recept: een ladderchassis met afzonderlijke carrosserie, vierwielaandrijving (of alleen de voorwielen) en sterke motoren. Klaar voor het zware werk als het moet, maar toch met luxe aan boord. Na facelifts in 2007 en 2009 was het in 2010 tijd voor aflossing door de tweede generatie. Lees verder

Kia Sorento uitvoeringen

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

De eerste Kia Sorento zag in 2002 het levenslicht. De auto was een SUV volgens het traditionele recept: een ladderchassis met afzonderlijke carrosserie, vierwielaandrijving (of alleen de voorwielen) en sterke motoren. Klaar voor het zware werk als het moet, maar toch met luxe aan boord. Na facelifts in 2007 en 2009 was het in 2010 tijd voor aflossing door de tweede generatie.

Korte carrière
De tweede generatie was volledig nieuw en iets groter en luxer dan het voorgaande model. De verschillen met de eerste generatie waren zelfs dusdanig groot dat Kia heeft overwogen om de auto een andere typenaam mee te geven. Al in 2012 was het tijd voor een eerste facelift. De carrière van de tweede generatie bleek kort, want in 2014 stond de opvolger al weer klaar. Wel is de tweede generatie Sorento in Rusland nog altijd in productie.

Rijeigenschappen
De derde en huidige generatie kennen we dus sinds 2014. De auto groeide weer iets in lengte, maar is wel lager en dat zorgt samen met een stijvere carrosserie voor betere rijeigenschappen. In 2018 onderging de Sorento een subtiele facelift en in die gedaante staat het model nu in de showrooms.