achtergrondafbeelding

Autozoeker

Ford Grand c max

In 2003 presenteerde Ford de C-Max: een MPV op basis van de Focus. De eerste jaren ging het model ook als Focus C-Max door het leven. Niet alleen wat de techniek betreft, maar ook qua uiterlijk was de eerste C-Max aan de Focus verwant. Lees verder

Ford Grand c max uitvoeringen

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

In 2003 presenteerde Ford de C-Max: een MPV op basis van de Focus. De eerste jaren ging het model ook als Focus C-Max door het leven. Niet alleen wat de techniek betreft, maar ook qua uiterlijk was de eerste C-Max aan de Focus verwant.

De tweede generatie
In 2011 werd de eerste generatie uitgerust door de huidige. Wederom deelt de auto zijn technische basis met de Focus, maar neemt hier nu qua uiterlijk wel meer afstand van. Samen met de Focus is het de eerste auto in zijn klasse die Torque Vectoring Control aanbiedt. Voor modeljaar 2015 onderging de auto een tussentijdse facelift, waarbij ook de iets grotere Grand C-Max werd geïntroduceerd.

Hybride
De C-Max is ook leverbaar geweest als Hybrid en Energi, waarbij die laatste een plug-in hybride is. Deze uitvoeringen zijn inmiddels echter al weer uit het aanbod verdwenen. De C-Max lijkt sowieso op z’n eind te lopen, want in de VS is het model sinds 2018 al volledig uit de prijslijsten verdwenen.