achtergrondafbeelding

Autozoeker

Citroen C3 picasso

In 2008 werd het modellenaanbod van de C3 uitgebreid met een MPV-achtige uitvoering: de C3 Picasso. Hoewel de onderhuidse techniek vrijwel gelijk was, kreeg de C3 Picasso wel een volledig eigen uiterlijk mee. De auto volgde de Xsara Picasso op en nam het op tegen zowel auto’s als de iets grotere Opel Meriva, de ongeveer even grote Nissan Note en de iets kleinere modellen zoals de Renault Modus en Ford Fusion. Lees verder

Citroen C3 picasso uitvoeringen

In 2008 werd het modellenaanbod van de C3 uitgebreid met een MPV-achtige uitvoering: de C3 Picasso. Hoewel de onderhuidse techniek vrijwel gelijk was, kreeg de C3 Picasso wel een volledig eigen uiterlijk mee. De auto volgde de Xsara Picasso op en nam het op tegen zowel auto’s als de iets grotere Opel Meriva, de ongeveer even grote Nissan Note en de iets kleinere modellen zoals de Renault Modus en Ford Fusion.

Wisselend succes
De C3 Aircross werd over het algemeen gewaardeerd om zijn vormgeving, ergonomie en praktische gebruiksgemak. In eigen land verkocht de C3 Picasso dan ook best goed, maar hier in Nederland werd de auto nooit het succes dat het had moeten worden. Toch wist de auto het na een facelift in 2012 nog tot en met 2017 uit te houden. In dat jaar werd de auto opgevolgd door de C3 Aircross, gebaseerd op de inmiddels nieuwe C3.

Offroad
In Latijns-Amerika verkoopt Citroën al sinds 2010 een C3 Aircross. In dat geval gaat het om een offroadversie van de C3 Picasso. Dat model heeft geen vierwielaandrijving, maar komt met een grotere rijhoogte, spatbordbeschermers en een reservewiel achterop wel een stuk stoerder voor de dag. In 2016 kreeg deze Aircross-uitvoering een facelift en in die vorm wordt het model nog altijd verkocht.