achtergrondafbeelding

Autozoeker

Subaru Forester

In ieder geval in Nederland is de Forester het belangrijke model voor Subaru: hij weet de meeste kopers voor zich te winnen. De eerste generatie van de auto verscheen in 1997. Het was een soort stationcarachtige terreinwagen op basis van de Impreza. De Forester deed ook dienst als de opvolger van de Impreza Outback, de offroadversie van de stationwagenvariant van de Impreza. Lees verder

Subaru Forester uitvoeringen

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

In ieder geval in Nederland is de Forester het belangrijke model voor Subaru: hij weet de meeste kopers voor zich te winnen. De eerste generatie van de auto verscheen in 1997. Het was een soort stationcarachtige terreinwagen op basis van de Impreza. De Forester deed ook dienst als de opvolger van de Impreza Outback, de offroadversie van de stationwagenvariant van de Impreza.

Evolutie
De Forester verkocht zo’n beetje wereldwijd goed, waardoor men voor de tweede generatie in 2002 vasthield aan het bestaande concept. Zelfs qua uiterlijk leek de auto nog heel erg op zijn voorganger. Een opvallende uitvoering was de STi, die helaas voorbehouden bleef aan de Japanse thuismarkt. Dat was een nauw aan de Impreza WRX STi verwante sportversie, inclusief de kenmerkende goudkleurige velgen.

De hoogte in
Voor de derde generatie in 2008 pakte men het iets anders aan. De auto nam meer afstand van de Impreza en kreeg een hogere carrosserie. Daarmee werd de auto nadrukkelijker een compacte SUV. In 2013 stond de vierde generatie klaar, die op dezelfde manier verder ging. De vierde generatie werd in 2018 al vervangen door de geëvolueerde vijfde generatie. De vijfde generatie kwam echter pas eind 2019 naar de Europese markt.