achtergrondafbeelding

Autozoeker

Opel Zafira

In 1999 presenteerde Opel de eerste generatie Zafira: een forse MPV op basis van de Astra. De zevenzitter bleek al snel een groot succes. In 2001 verscheen de Zafira ook in OPC-uitvoering. Met een vermogen van bijna 200 pk was dat de snelste MPV die in Europa werd verkocht. Naast voor de hand liggende, Chevrolet-, Holden- en Vauxhall-varianten voor andere wereldmarkten was er ook nog een opvallende rebadgeversie. In Japan werd de auto namelijk enige jaren verkocht als Subaru Travic. Lees verder

BOVAG Garantie BOVAG Omruilgarantie Heldere all-in prijzen
Vind je volgende auto op ViaBOVAG.nl. Op viaBOVAG.nl hebben alle auto's BOVAG Garantie. Altijd.

[count] Opel Zafira Occasions hebben we voor je gevonden

In 1999 presenteerde Opel de eerste generatie Zafira: een forse MPV op basis van de Astra. De zevenzitter bleek al snel een groot succes. In 2001 verscheen de Zafira ook in OPC-uitvoering. Met een vermogen van bijna 200 pk was dat de snelste MPV die in Europa werd verkocht. Naast voor de hand liggende, Chevrolet-, Holden- en Vauxhall-varianten voor andere wereldmarkten was er ook nog een opvallende rebadgeversie. In Japan werd de auto namelijk enige jaren verkocht als Subaru Travic.

Tourer
In 2005 verscheen de tweede generatie, waarbij men doorging met het bestaande concept. Opnieuw was de auto nauw verwant aan de Astra en verscheen er een OPC-uitvoering. Die was uiteindelijk zelfs bijna 250 pk sterk. In 2011 kwam de huidige generatie op de markt. Nog altijd is de auto technisch gebaseerd op de Astra, maar neemt daar in uiterlijke zin nu meer afstand van. De typenaam werd gewijzigd in Zafira Tourer, naar de nieuwe verzamelnaam voor de ruimtemodellen van het merk. In 2016 onderging de Zafira Tourer een tussentijdse facelift, waarbij de naam nog eens wijzigde naar Zafira Sports Tourer.

Opvolger
Geruchten over een productiestop van de auto blijken voorlopig niet waar, wel is de auto inmiddels niet meer te koop in enkele specifieke landen. De opvolger, die begin 2019 op de markt komt, staat al in de startblokken en is wellicht opvallend te noemen. Nu de vraag naar MPV's – zeker wat betreft grote modellen als de Zafira – flink is afgenomen neemt de Zafira de gedaante van een (luxe) personenbusje aan. De auto is een rebadgevariant van de Citroën Jumpy/Peugeot Expert geworden. Dat laatste is dan weer minder verrassend, aangezien Opel nu bij PSA hoort. Ook de personen- en besteluitvoering van de Vivaro zullen op korte termijn een Opel-variant worden van de Jumpy/Expert.