achtergrondafbeelding

Autozoeker

Citroen C3

De Citroën C3 volgde samen met de C2 de Saxo op. De in 2002 geïntroduceerde eerste generatie was een eigenzinnig en vrolijk vormgegeven hatchback. Bijzonder was de in 2003 toegevoegde Pluriel-variant: een cabriolet met afneembare dakbogen. Zo kon je zelf bepalen in hoeverre je open wilde rijden. Leuk bedacht, maar de constructie bleek erg onpraktisch, waardoor de Pluriel altijd vrij zeldzaam is gebleven. Lees verder

De Citroën C3 volgde samen met de C2 de Saxo op. De in 2002 geïntroduceerde eerste generatie was een eigenzinnig en vrolijk vormgegeven hatchback. Bijzonder was de in 2003 toegevoegde Pluriel-variant: een cabriolet met afneembare dakbogen. Zo kon je zelf bepalen in hoeverre je open wilde rijden. Leuk bedacht, maar de constructie bleek erg onpraktisch, waardoor de Pluriel altijd vrij zeldzaam is gebleven.

Massa
In 2009 verscheen de tweede generatie van de verder wel populaire C3 op de markt. De auto nam duidelijk enkele designtrekjes over van het eerste model, maar ging verder veel meer in de massa op. Daar kwam verandering in met de derde en huidige generatie uit 2016.

Persoonlijk
De nieuwe C3 is net als het eerste model weer speels en eigenzinnig vormgegeven. De Airbumps die we kennen van de C4 Cactus zijn bij de C3 optioneel, zodat men zelf kan kiezen of deze wel of niet aanwezig moeten zijn. Personalisatie kan ook op andere manieren, door verschillende kleuren te combineren voor de carrosserie, het dak, spiegels en de Airbumps. Er zouden maar liefst 36 combinaties mogelijk zijn. In 2020 onderging de C3 een subtiele facelift, waarbij de auto zo mogelijk nog meer personalisatiemogelijkheden kreeg.