achtergrondafbeelding

Autozoeker

Xpeng P7

De volledig elektrische XPeng P7 kwam in 2020 in China op de markt en is een sedan voor de hogere middenklasse. De P7 is het tweede productiemodel van het nog vrij jonge merk. XPeng positioneert de P7 vooral als nadrukkelijke concurrent voor de Tesla Model 3, die overigens wel wat korter is. In thuisland China maakt de XPeng P7 alvast een vliegende start, met liefst 10.000 verkochte exemplaren in zes maanden tijd. Een mooi begin voor een merk dat nog maar een paar jaar actief is. Lees verder

Xpeng P7 uitvoeringen

De volledig elektrische XPeng P7 kwam in 2020 in China op de markt en is een sedan voor de hogere middenklasse. De P7 is het tweede productiemodel van het nog vrij jonge merk. XPeng positioneert de P7 vooral als nadrukkelijke concurrent voor de Tesla Model 3, die overigens wel wat korter is. In thuisland China maakt de XPeng P7 alvast een vliegende start, met liefst 10.000 verkochte exemplaren in zes maanden tijd. Een mooi begin voor een merk dat nog maar een paar jaar actief is.

Actieradius XPeng P7
In China presenteert XPeng de P7 met een actieradius van tot 703 km. Dat is dan wel volgens de NEDC-cyclus die in China nog altijd gehanteerd moet worden. Volgens de strengere WLTP-cyclus bedraagt de maximale actieradius een nog altijd nette 576 km. Afhankelijk van de uitvoering uiteraard.

Technologieën XPeng P7
Als zelfbenoemde Tesla-concurrent kan XPeng op gebied van technologie natuurlijk niet achterblijven. Zo werkt de adaptieve cruise control ook met behulp van lidar-systemen, waarmee de auto een nauwkeurig 3D-beeld van zijn omgeving kan opbouwen. Een zeer krachtige boordcomputer verwerkt deze data voor de systemen voor geautomatiseerde rijfuncties. Zo zou de XPeng P7 zelfstandig moeten kunnen inparkeren. Wat de autonome rijfuncties betreft biedt XPeng ook al een uitgebreid aanbod, waarmee het merk in ieder geval op papier op hetzelfde niveau zit als concurrent Tesla.

XPeng P7 met vleugeldeuren
Er is ook al gelijk een ‘special edition’ leverbaar voor de XPeng P7 en dat is best een bijzondere. Het meest speciale aan deze speciale editie is namelijk dat de standaard voorportieren zijn vervangen door vleugeldeuren à la Lamborghini. Technisch is deze Wing Edition, zoals het model heet, gebaseerd op de reguliere Performance-uitvoering. Misschien wel net zo bijzonder als de portieren zelf, is dat de Wing Edition niet alleen is voorbehouden aan de Chinese markt en zelfs in de Nederlandse prijslijst staat.

Technisch

Motortype elektrisch
Accu lithium-ion
Capaciteit 86,2 kWh
Aandrijving achterwielen
Remmen v/a gev. schijven
Actieradius 576 km
Vermogensrange 203 tot 348 kW

Prestaties

Systeemvermogen 203 kW (276 pk)
Systeemkoppel 440 Nm
Acc. 0-100 km/u 6,7 s
Topsnelheid 200 km/u

Algemeen

Transmissie vaste overbrenging
Carrosserietype 4-drs. sedan
Euro NCAP 5 sterren
Marktintroductie februari 2023
Laatste facelift n.v.t.
Garantie 4 jaar
Vanafprijs € 49.990

Afmetingen/gewichten

Bandenmaat 245/50 R18
L x B x H 4.880 x 1.896 x 1.450 mm
Wielbasis 2.998 mm
Massa leeg 1.920 kg
Max. aanh. gew. n.v.t. kg
Inh. bag. ruimte. 440 l

Verbruik

Energielabel A