achtergrondafbeelding

Autozoeker

Polestar 4

Polestar, het jonge zustermerk van Volvo, blijft zijn modelaanbod verder uitbreiden. Begin 2024 werd de Polestar 4 aan het aanbod toegevoegd, een soort vierdeurs liftback. Anders dan de naam doet vermoeden is de Polestar 4 tussen de Polestar 2 en Polestar 3 gepositioneerd. Polestar hanteert namelijk de opmerkelijke strategie waarbij de nummering de volgorde van marktintroductie aanhoudt. Eerst kwam de Polestar 1 op de markt, daarna de Polestar 2, enzovoort. Dat zorgt wel voor een onlogische volgorde wanneer de modellen worden gerangschikt op marktpositie. Van ‘instapmodel’ naar vlaggenschip is die volgorde namelijk Polestar 2, Polestar 4, Polestar 3 en Polestar 1. Overigens werd die laatste slechts geleverd van 2020 tot en met 2022. Lees verder

Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen

Polestar, het jonge zustermerk van Volvo, blijft zijn modelaanbod verder uitbreiden. Begin 2024 werd de Polestar 4 aan het aanbod toegevoegd, een soort vierdeurs liftback. Anders dan de naam doet vermoeden is de Polestar 4 tussen de Polestar 2 en Polestar 3 gepositioneerd. Polestar hanteert namelijk de opmerkelijke strategie waarbij de nummering de volgorde van marktintroductie aanhoudt. Eerst kwam de Polestar 1 op de markt, daarna de Polestar 2, enzovoort. Dat zorgt wel voor een onlogische volgorde wanneer de modellen worden gerangschikt op marktpositie. Van ‘instapmodel’ naar vlaggenschip is die volgorde namelijk Polestar 2, Polestar 4, Polestar 3 en Polestar 1. Overigens werd die laatste slechts geleverd van 2020 tot en met 2022.

Polestar 4 zonder achterruit?
Terug naar de Polestar 4. Wat voor soort auto is het eigenlijk? We noemden de Polestar 4 al een soort van vijfdeurs liftback. Waarom ‘een soort van’? Nou, met de achterkant is iets bijzonders aan de hand. Normaal gesproken scharniert bij een liftback de achterruit mee omhoog wanneer de achterklep wordt geopend. Wanneer de achterruit vast op zijn plek zit, spreken we van een sedan. De Polestar 4 heeft echter helemaal geen achterruit! Het silhouet lijkt echter meer op dat van een traditionele liftback dan dat van een traditionele sedan, dus noemen we de auto toch maar een liftback. Waarom heeft de Polestar 4 geen achterruit? Volgens de fabrikant komt dat vanwege verstevigingen in de carrosserie, die precies ter hoogte van een achterruit zouden zitten en daarmee hooguit een heel klein achterruitje mogelijk maken. Toch zijn er meer dan genoeg auto’s met een vergelijkbaar silhouet, die wél gewoon een achterruit hebben… Een digitale achteruitkijkspiegel zorgt ervoor dat je alsnog goed zicht naar achteren hebt.

Polestar 4: prestaties, technologie en duurzaamheid
De Polestar 4 biedt plaats aan vijf inzittenden. Net als bij andere Polestar-modellen ligt er een grote nadruk op zowel technologieën aan boord als sportieve prestaties. Met een 0-100-sprinttijd van slechts 3,8 seconden (voor de krachtigste uitvoering) is de Polestar 4 zelfs het snelste model dat het merk tot nu toe heeft geïntroduceerd. Op gebied van technologie biedt de auto een maar liefst 15,4-inch horizontaal touchscreen met Android-infotainmentsysteem. Naar wens zijn ook de overige achteruitkijkspiegels te vervangen door camera’s en voor het interieur wordt veel gebruikgemaakt van 100 procent gerecycled polyester.

Technisch

Motortype elektrisch
Accu lithum-ion
Capaciteit 102 kWh
Aandrijving achterwielen
Remmen v/a gev. schijven/schijven
Draaicirkel 11,6 m
Actieradius 600 km
Vermogensrange 200 tot 400 kW

Prestaties

Systeemvermogen 200 kW (272 pk)
Systeemkoppel 343 Nm
Acc. 0-100 km/u 7,1 s
Topsnelheid 200 km/u

Algemeen

Transmissie vaste overbrenging
Carrosserietype 5-drs. liftback
Euro NCAP niet getest
Marktintroductie januari 2024
Laatste facelift n.v.t.
Garantie 2 jaar
Vanafprijs € 64.500

Afmetingen/gewichten

Bandenmaat 255/50 R20
L x B x H 4.839 x 1.900 x 1.544 mm
Wielbasis 2.999 mm
Massa leeg 2.232 kg
Max. aanh. gew. 1.500 kg
Inh. bag. ruimte. 500 l

Verbruik

Energielabel A