AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

DSG – Direktschaltgetriebe

DSG is een Duitse afkorting voor ‘Direktschaltgetriebe’, in het Engels: ‘Direct-Shift Gearbox’. DSG is door BorchWarner onder licentie van de Volkswagen Group gebouwd. DSG is een transmissie met een dubbele koppeling. De ene koppeling behandelt de even versnellingen terwijl de andere koppeling de oneven verzetten voor zijn rekening neemt. Een voordeel is dat het wisselen van verzet zeer snel gebeurt zodat de motor efficiënt zijn werk doet. Handmatig schakelen met de DSG is eveneens mogelijk. Audi noemt de DSG-transmissie ’S-Tronic’.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten