AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

Hybride

hybride

Een auto met hybridetechniek heeft twee soorten aandrijvingen. Meestal is dit een elektromotor gevoed door accu’s en een bezine- of dieselmotor. Tijdens het rijden laadt de brandstofmotor de accu’s op. De auto kan zowel op brandstof als elektriciteit rijden. De hybride-techniek dankt zijn naam aan het oud-Griekse woord ‘hybride’ wat in het Nederlands ‘tweeslachtig wezen’ betekent. De Toyota Prius en Honda Insight zijn bekende hybride-voertuigen.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten