AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

Wielbasis

wielbasis

De wielbasis is de afstand vanaf het midden van een voorwiel naar het midden van het achterwiel. Bij oude Ferrari’s werd vaak de naam ‘SWB’ of ‘LWB’ aan de typeaanduiding toegevoegd. Deze afkorting staan respectievelijk voor ‘Short Wheel Base’ en ‘Long Wheel Base’ en geven aan of de auto een verlengde carrosserie (link carrosserie) heeft. Hoe langer de wielbasis, des te meer ruimte het interieur biedt.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten