AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

W-motor

w-motor

We spreken van een W-motor als de cilinders in een W-vorm zijn opgebouwd. Technisch gezien is een W-motor eigenlijk een vervlechting van twee V-vormige motoren. Opvallend bij een W-motor is dat het blok een veel kleinere cilinderhoek heeft. De Bugatti Chiron heeft W16-motor (!). Bij deze motor zijn dus twee achtcilinder motoren in V-vorm aan elkaar vervlochten. Volkswagen heeft de Passat tijdelijk geleverd met een W8-motor.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten