AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

Toerental

toerental

Het toerental van een motor geeft aan hoeveel omwentelingen de krukas per tijdseenheid, een seconde of minuut, ronddraait. Het toerental wordt vaak aangeduid met de afkorting ‘RPM’ wat ‘rotations per minut’ betekent. In het Nederland is ‘toeren per minuut’ gangbaarder. De toerenteller in de klokkenwinkel geeft het toerental van de motor aan.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten