AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

TCS – Traction Control System

traction-control-system

TCS is een Engelse benaming voor ‘Traction Control System’. TCS is een systeem dat voorkomt dat de aangedreven wielen doorslippen zodat de auto controleerbaar blijft. Het werkt dus eigenlijk precies andersom in vergelijking met ABS (link ABS). ABS voorkomt slippen bij hevig remmen, terwijl TCS voorkomt dat de wielen doorslippen bij accelereren.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten