AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

Targadak

targadak

Een targadak is een in delen te openen dak. Veelal bestaat een targadak uit kunststofpanelen die verwijderd kunnen worden zodat er ‘open’ gereden kan worden. Tegenwoordig is het targa-dak ook elektrisch te openen en te sluiten waardoor het niet meer met de hand verwijderd hoeft te worden.

De Duitse autofabrikant Porsche heeft het targadak uitgevonden en paste deze voor het eerst toe op de Porsche 911 van 1965. ‘Targa’ is een Italiaans woord en betekent in het Nederlands ‘schild’. Door het woord ‘targa’ te gebruiken geeft Porsche een knipoog aan de Targa Florio, de wereldberoemde Siciliaanse wegrace waar het merk vele overwinningen boekte. Porsche gebruikt ‘targa’ nog steeds voor typeaanduidingen.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten