AutoRAI.nl, elke dag autonieuws

Wiki

Terug

SIPS – Side Impact Protection System

side-impact-protection-system

SIPS is een Engelse afkorting voor ‘Side Impact Protection System’. Dit unieke door Volvo bedachte veiligheidssysteem verdeelt de botskrachten van een zijdelingse aanrijding over de carrosserie van de auto en beschermt de inzittenden daar waar zij het meest kwetsbaar zijn. Volvo heeft gezorgd dat het veiligheidssysteem de botskrachten ‘verspreidt’ door gebruik te maken van staalsoorten met een hoge trekkracht en zachter staal voor de absorptie.

AutoRAI.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. meer informatie

AutoRAI.nl gebruikt dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om surfgedrag op verschillende websites te registreren, advertenties te tonen op onze website en die van derden en om artikelen aan te bevelen op AutoRAI.nl die aansluiten op uw interesses.

Sluiten